Logo OefentherapeutCesartherapie Eikelenboom Doorn

Adem- en Ontspanningstherapie wordt gegeven omdat veel klachten en problemen samen hangen met een te hoog spanningsniveau.

Heb je vage klachten waar geen medische oorzaak voor te vinden is en waarvan men zegt dat je er maar mee moet leren leven? Slaap je slecht? Heb je een opgejaagd gevoel? Vaak hoofdpijn? Ben je onrustig? Heb je last van gespannenheid? Ben je vaak vermoeid? Rug- of nekklachten? Hyperventilatieklachten? Stemmingsproblemen?
Angst- of paniekaanvallen? Klachten bij hart- of longproblematiek, die mogelijk deels met spanning te maken hebben?

Als je jezelf herkent in bovengenoemde klachten of andere spanningsklachten is Adem- en Ontspanningstherapie (AOT) mogelijk de oplossing voor je. Het kan zijn dat de problemen (voor een deel) veroorzaakt worden door een te hoog spanningsniveau, dat je misschien zelf niet eens bewust bent. Ook zonder een gespannen gevoel, kun je last hebben van spanningsklachten.

Periodes van spanning, ziektes en ongevallen of gewoon de druk van het dagelijkse leven, kunnen invloed hebben op de manier waarop we met onszelf omgaan. Vaak is het zo dat we na een stressvolle periode, waarin we ‘een tandje hebben bijgezet’ om het te kunnen volhouden, op een hoger niveau van spanning blijven functioneren, zonder dat we dat in de gaten hebben. We zijn gewend geraakt aan de onnodig verhoogde spanning. En zijn vergeten hoe het aanvoelt om ontspannen te zijn en gemakkelijk en vrij te ademen.
In eerste instantie hoeft dat niet direct problemen op te leveren. We kunnen dat een hele tijd volhouden.
De moeilijkheid zit in het feit, dat we niet goed meer herstellen. Rust en ontspanning zijn nodig om te herstellen van activiteiten en nieuwe energie op te doen. Als dat onvoldoende gebeurt kunnen er allerlei klachten ontstaan, waarvoor niet direct een aanleiding is te vinden

Wat doet Adem- en Ontspanningstherapie (AOT)?

AOT werkt in op deze onnodige spanning en leert je opnieuw ervaren hoe het aanvoelt om ontspannen te zijn en gemakkelijk te ademen. Het bevordert langs natuurlijke weg een diep ontspannen van het hele lichaam en een gemakkelijke, vrije adembeweging.
Verminderen van onnodige spanning leidt tot een verhoging van welbevinden en kwaliteit van leven. Je voelt jezelf lekker in je vel. Je functioneert beter, doordat je belastbaarheid en stressbestendigheid toeneemt. Je kunt weer meer aan.
Je word je bewuster van jouw lichamelijke en mentale gespannenheid en leert daar beter mee om te gaan. Als jouw klachten veroorzaakt worden door gespannenheid, zullen ze goed reageren op de toegenomen ontspanning.

In de praktijk voor Cesartherapie Eikelenboom kunnen naast de AOT in het kader van de Cesartherapie desgewenst ook elementen uit de Yoga geïntegreerd worden in de Oefeningen. De Praktijkhouder Elies Eikelenboom heeft namelijk naast de Opleiding tot Oefentherapeut, tevens de Opleiding tot docent Hatha Yoga gevolgd.