Logo OefentherapeutCesartherapie Eikelenboom Doorn

De Cesartherapie Cesar/Mensendieck biedt hulp bij vele soorten klachten:

Algemene klachten

Klachten zoals Chronische pijnklachten, Nek- en Schouderklachten, Rugklachten, Heup- en knieklachten, Bekkeninstabiliteit, Ademhalingsklachten, Verbetering houding/beweging, Arbeidsrelevante klachten/verbeteren werkhouding.

Neurologische aandoeningen

Klachten zoals Hernia, Uitstralingspijn en M. Parkinson.

Orthopedische aandoeningen

Klachten zoals Scoliose, Artrose, Osteoporose en Scheuermann.

Reumatische aandoeningen

Klachten zoals Reumatoïde arthritis, Arthrosis Deformans, M. Bechterew en Fibromyalgie.

Spanningsklachten

Klachten zoals Stress, Hyperventilatie en Burn Out.

Iedereen staat, loopt, zit en tilt. Dit zijn vanzelfsprekende bewegingen waar je nooit bij stil staat, totdat je klachten krijgt. We bewegen de hele dag en vaak onbewust. Iedereen heeft zo zijn eigen houding en manier van bewegen, maar sommige gewoontes zijn minder goed voor het lichaam. Dan kunnen bijvoorbeeld pijnklachten ontstaan aan de nek, schouder of rug. Ook door bepaalde afwijkingen of ziekten, zoals bijvoorbeeld reuma of astma, kan men storingen aan het bewegingsapparaat krijgen.

Bij Cesartherapie Eikelenboom in Doorn, gemeente Utrechtse Heuvelrug, wordt paramedische zorg verleend volgens de methode Cesar/Mensendieck (De opleiding tot oefentherapeut is een reguliere 4-jarige HBO-opleiding). Met behulp van Cesartherapie wordt gewerkt aan het bewegingsapparaat, d.w.z. aan spieren, gewrichten, banden en pezen. Het doel van oefentherapie is klachten van het bewegingsapparaat te laten verdwijnen, verminderen of voorkomen. Bij de behandeling wordt rekening gehouden met de situatie waarin men zich bevindt en met de dagelijkse activiteiten die worden verricht.

Oefentherapie