Cesartherapie Eikelenboom Doorn

Cesartherapie Ouderen

Iemand die ouder wordt kan zelf veel kan doen om de kwaliteit van het dagelijks leven te handhaven.
Genoeg en verantwoord bewegen bijvoorbeeld en voorkomen dat je valt. Maar hoe doe je dat? Zeker als de spieren strammer worden en de klachten toenemen, is dat geen gemakkelijke opgave.
Cesartherapie kan een bijdrage leveren aan de goede gezondheid, het zo lang mogelijk zelfstandig blijven functioneren en het behouden of vergroten van de zelfredzaamheid.

Je bent geneigd minder te bewegen omdat de totale energie wat minder wordt. Hierdoor nemen de bewegingsklachten juist toe. Zo kun je in een vicieuze cirkel terecht komen.
Helaas zijn de meeste ouderdomsklachten chronisch en het is dus niet realistisch om te denken dat ze weer (kunnen) verdwijnen. Je mag er dan op voorhand ook niet op rekenen dat je na afloop van het behandelprogramma totaal klachtenvrij zult zijn. Wel zal je merken dat je klachten zijn afgenomen, dat je makkelijker kunt bewegen en dat je met de klachten die je houd, beter kunt omgaan. Dit zorgt ervoor dat je je zelfstandigheid behoud en de regie over je eigen leven zo lang mogelijk zelf kunt blijven voeren.

De oefentherapie is gericht op: